Odla med barn

Att låta dottern vara med och odla är en självklarhet för mig. Jag vill att hon ska förstå sambandet och det ständigt pågående kretsloppet i odlingarna. Att det lilla fröet man petar ner på våren med lite omsorg växer sig stort och blir nåt ätbart eller en vacker blomma. Och att resterna av det ätbara, eller blomman när den vissnat i vasen, blir till jord igen efter ett varv i komposten.
Hon är visserligen bara fem år, men hon har sin egen pallkrage i landet som hon bestämmer över helt själv! I år skulle det bara odlas rosa blommor (blåklint och lejongap samt en blandning av rosa sommarblommor), men det slank med lite ringblommor, krasse och solrosor också av bara farten när hon fick bläddra i fröpärmen.
Igår sådde hon sen mycket högtidligt sina frön och vattnade ordentligt efteråt. Jag kanske inte skulle sått fullt så tätt i raderna, men hellre låta henne hållas och göra det med glädje än att komma med pekpinnar och förmaningar. Tids nog lär hon väl sig att gallra också! Tills dess får vi njuta av hennes lilla blomsterkaos.. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s