Ett spara-tips på urgod citronmarmelad!

Eller snåltips, eller bara-för-att-det-känns-så-dumt-att-slänga-tips, eller helt enkelt för att den är så urbota god! 🙂 Det blir inte så många burkar (jag fick ihop ca 4 dl marmelad), men den är klart värd att göras ändå!
Hur som helst, man plockar upp citronskivorna när man silat av sin fläderblomssaft (recept finns bland kommentarerna till det här inlägget, men de flesta recept på fläderblomssaft som innehåller 2-3 skivade citroner funkar såklart!) och petar ut eventuella kärnor.

Sen finhackar man citronerna med skal och allt…

..och kokar man upp dem tillsammans med en deciliter av fläderblomssaften man precis silat av samt en deciliter socker. Låt koka på låg värme i ca tio minuter (utan att röra för mycket så marmeladen sockrar sig) tills den klarar marmeladprovet (bra instruktionsvideo finns här).

När marmeladen är klar häller man upp den på väl rengjorda och steriliserade burkar och sätter på locket snabbt. Låt dem svalna och ställ sen in dem i kylskåpet där de håller i 1-2 månader.

Marmeladen blir friskt sötsyrlig med en aning beska, en ganska ”vuxen” smak (fast min femåring slickade gärna sleven efter marmeladkoket här hemma!). Perfekt att ha på scones till ett ”afternoon tea”…

Annonser

One thought on “Ett spara-tips på urgod citronmarmelad!

  1. Pingback: Jag har försvunnit i fläder, citron och damm! | Cramer cramar om Kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s