Äntligen rätt sorts svarta vinbär!

Jag har ju fått vinbärsgallkvalster i min fina stora buske med svarta vinbär så den ska grävas upp till senhösten/vintern och brännas för att ta död på så många kvalster som möjligt. Sen jag insåg detta har jag letat på alla möjliga (och nästan omöjliga) ställen efter en ny, resistent buske, helst av den ”nya” skotska sorten Ben Gairn men utan resultat.. Så fort jag varit iväg nånstans har jag letat upp en plantskola i närheten, men de har varit slut (om de ens funnits) överallt. Buhu.. Vill ju liksom ha en ny buske i jorden så snart som möjligt för att den ska hinna få en extra säsong på sig att växa!

Men så var jag inom Blomsterlandet i ett helt annat ärende i förra veckan och tänkte att jag kan ju åtminstone svänga förbi hyllan med bärbuskar, dock utan några större förhoppningar. Dels brukar de inte ha så brett sortiment, dels brukar det vara rätt utplockat så här års, men döm om min förvåning  när jag hittade den här!

WP_20140803_16_03_38_Pro

WP_20140803_16_03_50_ProVisserligen är han ganska klent byggd , lilla Ben Gairn. Och långt ifrån vackrast i stan, men ändå! Det är en Ben Gairn!! Något som varken t ex Zetas eller Flora Linnéa kunnat trolla fram åt mig…

Och nu står han stadigt i jorden här hemma, planterad enligt konstens alla regler och så långt ifrån den gamla infekterade busken som möjligt.

Wish me (& little Benny) luck!

WP_20140803_16_20_04_Pro

 

En reaktion på ”Äntligen rätt sorts svarta vinbär!

  1. Pingback: Carina vs Svartvinbärsbusken, 1-0! | Min trädgårdsblogg

Lämna en kommentar