Dags för spenatskörd!

SavedPicture-20156175558.jpgNågra av spenatraderna höll på att gå i blom så det var hög tid att ta hand om skörden! Bladen var stora som handflator, då kan man inte riktigt kalla den för babyspenat längre… 😉SavedPicture-20156175553.jpgIstället för att rycka upp hela plantorna så nyper jag av dem strax över de nedre bladen. På så vis kan jag hinna få ytterligare en liten skörd från samma plantor tack vare de nya små skotten som tittar fram i bladvecken.SavedPicture-2015617566.jpg Ett par rejäla lass med spenat blev det i alla fall! Det syns inte så tydligt på bilden, men under allt det där gröna står ett ganska stort durkslag…SavedPicture-20156175546.jpgEfter att ha repat av bladen från stjälkarna och gett dem ett hastigt uppkok (förvällt dem i ca 30 sek) packar jag dem i plastpåsar som jag plattar till och stoppar in i frysen.SavedPicture-20156175611.jpgMen all spenat åkte inte direkt in i frysen, vi passade på att göra en helglyxig spenatsoppa också.. Det kokta ägget ersattes av smörstekta vitlökskrutonger (morgonens överblivna frallor fick nytt liv) och riven parmesan, och soppan pimpades med oregano, timjan och en rejäl skvätt grädde!SavedPicture-20156175616.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s