Att jag aldrig lär mig!

Visserligen är squash en mycket användbar grönsak och visst äter vi rätt mycket, men nån måtta får det nog ändå vara.SavedPicture-2015826214255.jpg

Note to self: nästa säsong räcker det med 2-3 plantor sommarsquash, inte 2-3 pallkragar med sommarsquash… Just de här exemplaren på bilden ovan rafsade jag ihop tidigare i eftermiddags, nu ska de grovrivas och frysas in för att senare i höst/vinter blir smaskiga soppor och förgylla mustiga grytor!

2 reaktioner på ”Att jag aldrig lär mig!

  1. Oj, det var en god skörd. Jag har för första året haft en squashplanta som har gett rikligt med skörd. Jag brukar (som jag ser du också gör) använda den som spagetti eller skära den i skivor och lägga på grillen. Men nu har jag flera frukter som jag inte vet vad jag ska göra av. Ser att du grovriver och fryser in. Det låter intressant. Har aldrig vetat att det går att frysa squash. Tack för tipset! Förmodar att du fryser dom i portionsförpackningar, t.ex. en förpackning per soppkok?

    Ha en bra dag!
    /Anita

    • Går och går, allt är ju relativt! 🙂 Eftersom squashen är så vattnig så blir den sig inte lik när man tinar den, men ska man ändå koka upp den så spelar inte det så stor roll tycker jag. Och jag fryser mycket riktigt in den i lagom portioner (brukar bli ett par hekto/portion), oftast i platta plastpåsar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s