Odlingslampor?

Numera finns det en hel uppsjö av specialanpassad belysning för odling, alltifrån små snygga designade ställningar för några kryddplantor till värsta led-armaturerna för flera tusen kronor. Jag ska erkänna att jag har faktiskt varken eller… I ett av våra källarfönster står två (ganska osnygga men billiga) skrivbordslampor från Clas Ohlson med ett par år på nacken. I dessa sitter det kompaktlysrör som uppenbarligen är fullt tillräckligt som ljuskälla för det lilla jag tjuvstartat med att odla inomhus så här tidigt.

Mina kronärtskockor t ex är fina och knubbiga, likaså Vilma-tomaterna och det som tittat upp i paprika- och chilisådden.

Jag tror själv att tricket är att ha lampor med starkt ljusflöde och att ha dem nära växterna, kollar man på den översta bilden så ser man att lampan bara är drygt 5 cm ifrån bladtopparna på de högsta plantorna.

Jag har förodlat med de här lamporna i fem år nu och alltid fått fina knubbiga plantor av alltifrån tomater till luktärter, och än känner jag inget skriande behov av specialanpassad växtbelysning! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s