Vår trädgård

Sådär, årets första trädgårdsmässa är avklarad! 🙂

Vår Trädgård i Malmö bjöd på mycket inspiration i år, och en hel del shopping såklart… Här följer en liten bildkavalkad!
Vad sägs om ett nästan manshögt insekthotell? Jämför storleken med vattenkannan på tio liter nere i bildens högra hörn…

Eller alla de fina primulorna som syntes i var och varannan monter? Jag älskar känslan de förmedlar, instant vår liksom! Och jo, ett par stycken fick följa med mig hem… 🙂

Stadsodling at its best? Vet inte hur miljövänligt det är att odla grönsaker  i gamla bildäck, men jag gillar tanken att ta till vara på ”skräp”. Kan tänka mig att det hade varit rätt läckert med t ex slingerkrasse som väller ur däcken! Och kolla kryddorna som växer i stuprören i bakgrunden!
Men mässans höjdpunkt måste väl ändå vara den här, Slugmaster, ett nytt verktyg i kampen mot mördarsniglarna… Nu hade de tack och lov inte tagit med riktiga sniglar att testa den på, men väl ostbågar. Den verkar supersmidig, bara att spetsa alla sniglar man hittar tills plattan är full, då tömmer man den i lämplig behållare med ett enkelt knapptryck utan att behöva befatta sig med de slemmiga liken.. Jag skulle kanske inte gå så långt som att säga att jag längtar efter att mina spanska skogssniglar ska vakna, men jag är definitivt nyfiken på att testa den här på riktigt!

Tulpaner, tulpaner, tulpaner! Jag  älskar tulpaner lika mycket som jag gillar primulor så här års och kan liksom inte riktigt få nog! På mässan var det många olika typer av arrangemang där blommorna fått behålla sina lökar, som det här nedan t ex.

Andra vårlökar fanns det såklart också gott om! Som här, pärlhyacinter och penséer i söta små planteringar..

Och kryddor! Hav av mynta, rosmarin och oregano!! Jag kunde inte hålla mig ifrån att nypa, känna och klämma på dem.. Längtar så efter att kunna skörda egna hemodlade kryddor i sommar!

Julrosor fanns det också en hel del av (även om det känns lite som att den säsongen börjar lida lite mot sitt slut), kolla bara in den här maffigt överdådiga plantan!!

…jag lyckades tom hitta några små liljekonvaljlökar i blom och de doftade ljuvligt!!

Kort sagt, har du lite tid över och vägarna förbi Malmö i helgen tycker jag absolut att du ska kika inom för att insupa lite inspiration och vårkänslor!

Annonser

2 reaktioner på ”Vår trädgård

  1. Ping: Julblommor på vårmässa! | JULPUSSAR

  2. Ping: Kampen mot mördarsniglarna… | Nyponvillans trädgårdsblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s